درمان سنتی هموروئید:

درمان سنتی معمولاً شامل رژیمی غنی از فیبر، نوشیدن مایعات فراوان،نشستن داخل وان یا لگن اب گرم  و استراحت می‌باشد. نشستن داخل آب گرم (وان یا لگن آب گرم)sitz bath روزانه چند بارو هر بار به مدت ده تا پانزده دقیقه به کاهش تورم کمک کرده و درد را کأهش می دهد.

۱- داروهای استروئیدی موضوعی:

hydrocortisone 1%—-Anusol HC -1

این گروه از داروها در درمان هموروئید خارجی به کار رفته و به صورت کرم و پماد در بازار وجود دارند وسبب کاهش التهاب و خارش در ناحیه مقعد می شوند اما به طور مستقیم برطرف کننده درد در این ناحیه نمی باشند.

۲- داروهای بی حس کننده موضعی:

benzocaine—Anusol supporters ,benzoyl alcohol—-Anusol supporter ,dibucane — Nupeecainal ointment, declinine,lidocaine,pramoxine

این دسته از داروها ، به صورت شیاف و نیز پماد در بازار موجود بوده و در درمان هموروئید خارجی به کار می روند و با کنترل درد از طریق بی حس کردن ناحیه مقعد به بیمار کمک می کنند.

داروهای قابض کننده:

calamine,Witch hazel 50%—-Tucks pads

۳- این گروه داروها هم در درمان همورویید داخلی وهم همورویید خارجی به کار رفته و با خشک نگه داشتن ناحیه سبب کم شدن التهاب و رفع خارش و سوزش ناحیه معقد می شوند.

۴- داروهای محافظت کننده:

aluminum hydroxide gel,cocoa butter,cod liver oil,glycerin,mineral oil,…

این داروها به أشکال متفاوت مانند ، کرم ، پماد و شیاف در بازار وجود دارند و در درمان هردو نوع همورویید به کار می روند. این داروها مانند یک لإیه محافظ عمل کرده و پوست را از ترشحات أطراف مقعد دور نگه می دارند وبدین شکل سبب بر طرف شدن تدریجی التهاب خارش و سوزش ناحیه مقعد می گردند.

عوارض جانبی:

داروهای استروئیدی نباید بیشتر از ١٤ روز به طور متناوب استفاده شوند چون ممکن است سبب نازکی پوست شده و ایجاد مشکلات ثانویه نمایند.

استفاده از داروهای قابض کننده در افراد دیابتی، مبتلا به فشار خون بالا و بزرگی پروستات باید تحت نظر پزشک باشد.

نکات مهم:

۱- داروهای نام برده هیچ کدام درمان کننده بواسیر نبوده و فقط علائم بیماری را کنترل می کنند ، اگر پس از ٧ روز همچنان علایم بر جا بود و یا در صورت ادامه خونریزی دراین ناحیه مراجعه به پزشک الزامی می باشد.

۲- حفظ بهداشت ناحیه مقعد و خشک نگه داشتن آن سبب کاهش علایم می شود.

۳- استفاده از صابونهای ملائم و بدون عطر هنگام شتشوی ناحیه توصیه می شود.

۴- اگر پس از استفاده از کرم و یا پماد در این قسمت با افزایش خارش و قرمز شدن مواجه شدید احتمال دارد به ان ماده دارویی حساسیت داشته باشید ، مصرف ان را قطع نموده و ناحیه را با اب ولرم و صابون های غیر عطری شسته و کاملا خشک نمایید.

درمان بواسیر